mediPRÁVNIK chráni už 1902 ambulancií a lekární.

Kontrola zo strany Úradu na ochranu osobných údajov

Miriam Tipánová   |   18.2.2019

Ochrana osobných údajov v našich podmienkach nachádza právny základ v samotnom nariadení GDPR, ako aj zákone o ochrane osobných údajov, ktoré vstúpili do účinnosti v máji minulého roku.

Dôležitosť dodržiavanie pravidiel ochrany osobných údajov poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti podčiarkuje aj samotná reakcia, ktorá bola vydaná Úradom na ochranu osobných údajov. Reakcia Úradu na ochranu osobných údajov reflektovala na reportáž odvysielanú Rozhlasom a televíziou Slovenska, týkajúcu sa konferencie o ochrane osobných údajov v prostredí zdravotníctva, organizovanú Komorou pre medicínske právo – MEDIUS. Úrad vo svojej reakcii zdôraznil, že zdravotnícke zariadenia sú povinné dodržiavať pravidlá ochrany osobných údajov, čím chcel poukázať na možnosť ukladania pokút za ich nedodržiavanie. Takéto vyjadrenie poskytovatelia zdravotnej starostlivosti nesmú brať na ľahkú váhu, keďže Úradu na ochranu osobných údajov sú zákonom zverené kompetencie na výkon dozoru, ako aj ukladanie pokút za zistené porušenia pravidiel ochrany osobných údajov.

V uzamknutej časti, ktorá je dostupná  pre predplatiteľov služby mediPRÁVNIK lekáreň a mediPRÁVNIK ambulancia sa dozviete, či kontrolný orgán je povinní kontrolu vopred oznámiť, ak áno, akú ma lehotu. Taktiež sa dozviete o povinnostiach a právach kontrolného orgánu, lekárni a ambulancií.

Ste tu nový?

Bezplatne sa zaregistrujte a my vám na privítanie
darujeme jeden článok zadarmo!

Už u nás máte účet?

Uzamknutú časť článku si môžete kúpiť za 3 € s DPH,
alebo ho získate ako súčasť jedného z balíčkov.

Tento článok má rozdielne pokračovanie pre ambulancie
a pre lekárne. Vyberte si to, ktoré vás zaujíma:

Pokračovanie pre

Ambulancie

Chcem tento článok za

3 €

Prístup k článkom ako súčasť balíka

od 7 € / mesiac

Pokračovanie pre

Lekárne

Chcem tento článok za

3 €

Prístup k článkom ako súčasť balíka

od 7 € / mesiac

(Počet prečítaní: 853)