mediPRÁVNIK chráni už 1900 ambulancií a lekární.

Lekárne nezmeškajte povinnosť registrovať sa do SK-NMVS do konca novembra

Katarína Tomková   |   28.11.2018

Slovenská organizácia pre overovanie liekov (SOOL) na základe Zákona o liekoch a zdravotníckych pomôckach 362/201 Z. z. a Delegovaného nariadenia Komisie (EÚ) 2016/161 z 2. októbra 2015, počas jesene spustila prvú fázu registrácie a pripojenia koncových užívateľov (lekárne a distribútorov) do Slovenského verifikačného systému liekov (SK-NMVS). Lekárne majú povinnosť zaregistrovať sa do SK-NMVS do 30. 11. 2018. Ako na to?

Registrácia a pripojenie koncových užívateľov (v našim prípade lekárni) do Slovenského verifikačného systému liekov (SK-NMVS) prebieha v dvoch fázach.

Povinnosti lekárne len pri prvej fáze

Prvá fáza spočíva v registrácii do SK-NMVS a prebieha prostredníctvom rozhrania https://lekaren.e-vuc.sk, na ktorom každá lekáreň má už v súčasnosti vytvorený profil, ktorý bol zriadený na základe licencie od VÚC a ktorý po doplnení údajov zo strany lekárne bude slúžiť pre Slovenskú organizáciu pre kontrolu liečiv (SOOL) na pripojenie lekárne do verifikačného systému SK-NMVS. Prostredníctvom SK-NMVS bude v lekárňach prebiehať overovanie originality liekov.

Je teda potrebné kliknúť na vyššie uvedený link a prihlásiť sa do svojho profilu (každá lekáreň už disponuje týmito prihlasovacími údajmi, okrem prípadov, že ich lekáreň zabudla, stratila).

Ste tu nový?

Bezplatne sa zaregistrujte a my vám na privítanie
darujeme jeden článok zadarmo!

Už u nás máte účet?

Uzamknutú časť článku si môžete kúpiť za 3 € s DPH,
alebo ho získate ako súčasť jedného z balíčkov.

Chcem tento článok za

3 €

Prístup k článkom ako súčasť balíka

od 7 € / mesiac

(Počet prečítaní: 1297)