mediPRÁVNIK chráni už 1887 ambulancií a lekární.

Prezident nepodpísal novelu zákona

mediprávnik   |   15.12.2015

Prezident Andrej Kiska dňa 14. decembra 2015 nepodpísal a vrátil parlamentu na opätovné prerokovanie novelu zákona 578/2004 o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti. Avízovaná novela zákona upravuje platové náležitosti zdravotníckych pracovníkov zamestnaných v nemocniciach (odkaz na predchádzajúci článok).

Ak novelu zákona predseda parlamentu nezaradí na aktuálnu schôdzu Národnej rady SR a poslanci neprelomia veto prezidenta, zamestnaní zdravotnícki pracovníci od nového roku nebudú mať zákonom garantované minimalne mzdové nároky.

Prezident v zdôvodnení vrátenia zákona upozornil, že rozpočtové krytie zákona 578/2004 o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti nepovažuje za dostatočné. V dôvodovej správe k návrhu zákona o posyktovateľoch zdravotnej starostlivosti chýba vplyv na schválený rozpočet verejnej správy, ako aj na kapitolu Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky v súvislosti s úpravou miezd v zdravotníckych zariadeniach ústavnej zdravotnej starostlivosti.

Najbližšie rokovanie parlamentu je naplánované až na prelome januára a februára. Práve na ňom by mohli poslanci prerokovávať aj zákony vrátané prezidentom.

(Počet prečítaní: 2145)