mediPRÁVNIK chráni už 1896 ambulancií a lekární.

Povinnosti poskytovateľa, ktorý je držiteľom povolenia na prevádzkovanie ambulancie dopravnej zdravotnej služby

Mgr. Miriam Tipánová   |   14.6.2019

Národná rada Slovenskej republiky prijala novelu zákona, ktorá priniesla nový typ ambulancie dopravnej zdravotnej služby. V článku sa dozviete kto vydáva povolenie na prevádzkovanie ambulancie, aké musíte spĺňať podmienky, aký je následok ich nesplnenia. Taktiež sa dočítate o tom, aké má povinnosti poskytovateľ a aké sankcie mu hrozia za ich porušenie.

Definícia ambulancia dopravnej zdravotnej služby

Ambulanciu dopravnej zdravotnej služby definuje vyhláška č. 163/2019 Z. z. ktorou sa mení a dopĺňa vyhláška, ktorá ustanovuje určujúce znaky jednotlivých druhov zdravotníckych zariadení.

Podľa uvedenej vyhlášky: „Ambulancia dopravnej zdravotnej služby je vozidlo osobitne upravené a vybavené na prepravu osoby na účely poskytnutia zdravotnej starostlivosti do zdravotníckeho zariadenia alebo medzi zdravotníckymi zariadeniami alebo po poskytnutí zdravotnej starostlivosti zo zdravotníckeho zariadenia. Súčasťou prepravy je aj poskytovanie asistencie, ak to zdravotný stav osoby vyžaduje, alebo sprievodu tejto osobe na základe žiadanky na prepravu osoby vystavenej poskytovateľom zdravotnej starostlivosti.“

Povolenie na prevádzkovanie ambulancie

Povolenie na prevádzkovanie ambulancie dopravnej zdravotnej služby vydáva Ministerstvo zdravotníctva SR fyzickej  a právnickej osobe v prípade, ak spĺňajú podmienky  uvedené v zákone.

V uzamknutej časti, ktorá je dostupná len pre predplatiteľov služby mediPRÁVNIK ambulancia sa dozviete kto vydáva povolenie na prevádzkovanie ambulancie, aké musíte spĺňať podmienky na vydanie povolenia, aký je následok ich nesplnenia. Taktiež sa dočítate o tom, aké má povinnosti poskytovateľ a aké sankcie mu hrozia za ich porušenie.

Ste tu nový?

Bezplatne sa zaregistrujte a my vám na privítanie
darujeme jeden článok zadarmo!

Už u nás máte účet?

Uzamknutú časť článku si môžete kúpiť za 3 € s DPH,
alebo ho získate ako súčasť jedného z balíčkov.

Chcem tento článok za

3 €

Prístup k článkom ako súčasť balíka

od 7 € / mesiac

(Počet prečítaní: 2462)