mediPRÁVNIK chráni už 1900 ambulancií a lekární.

Oznamovacia povinnosť voči Úradu verejného zdravotníctva SR len raz za 5 rokov?

Mgr. Miriam Tipánová   |   23.4.2019

Ministerstvo zdravotníctva SR a Úrad verejného zdravotníctva SR plánujú zmeny aj v prospech lekárni a ambulancií, ktoré sa týkajú oznamovacej povinnosti voči príslušnému úradu verejného zdravotníctva.

Súčasný stav

V prípade, ak práca v lekárni alebo v ambulancii je zaradená pracovnou zdravotnou službou do druhej kategórie, tak lekáreň aj ambulancia si musia splniť oznamovaciu povinnosť voči  príslušnému regionálnemu úradu verejného zdravotníctva.

Lekáreň aj ambulancia sú povinné každoročne do 15. januára a to v elektronickej podobe oznámiť Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva údaje o zamestnancoch, ktorí vykonávajú prácu zaradenú do druhej kategórie a to k 31. decembru predchádzajúceho kalendárneho roka.

O pracovnej zdravotnej službe sa viac dočítate v článku: Pracovná zdravotná služba v lekárenskom segmente alebo Pracovná zdravotná služba nie je to isté ako BOZP.

V uzamknutej časti, ktorá je dostupná len pre predplatiteľov služby mediPRÁVNIK ambulancia a mediPRÁVNIK lekáreň sa dozviete akú zmenu plánuje Ministerstvo zdravotníctva SR  a Úrad verejného zdravotníctva SR a od kedy bude zmena účinná. Taktiež sa dozviete o výške sankcie za nesplnenie oznamovacej povinnosti.

Ste tu nový?

Bezplatne sa zaregistrujte a my vám na privítanie
darujeme jeden článok zadarmo!

Už u nás máte účet?

Uzamknutú časť článku si môžete kúpiť za 3 € s DPH,
alebo ho získate ako súčasť jedného z balíčkov.

Tento článok má rozdielne pokračovanie pre ambulancie
a pre lekárne. Vyberte si to, ktoré vás zaujíma:

Pokračovanie pre

Ambulancie

Chcem tento článok za

3 €

Prístup k článkom ako súčasť balíka

od 7 € / mesiac

Pokračovanie pre

Lekárne

Chcem tento článok za

3 €

Prístup k článkom ako súčasť balíka

od 7 € / mesiac

(Počet prečítaní: 972)