mediPRÁVNIK chráni už 1887 ambulancií a lekární.

Nezabudnite si splniť oznamovaciu povinnosť voči príslušnému regionálnemu úradu verejného zdravotníctva

Miriam Tipánová   |   10.12.2018

Chceli by sme vám dať do pozornosti povinnosť, ktorú je povinná splniť lekáreň aj ambulancia. Lekárne aj ambulancie majú viaceré povinností v súvislosti s ochranou zdravia pri práci. Jednou z takýchto povinností je oznamovacia povinnosť v rámci pracovnej zdravotnej služby, ktorú  lekáreň aj ambulancia musí splniť príslušnému úradu verejného zdravotníctva.

Musíte si plniť povinnosť len v prípade, ak práca je zaradená do druhej kategórie

V prípade, ak práca v lekárni alebo v ambulancii je zaradená pracovnou zdravotnou službou do druhej kategórie, tak nezabudnite (lekáreň aj ambulancia) si splniť svoju oznamovaciu povinnosť voči  príslušnému regionálnemu úradu verejného zdravotníctva. 

Dokedy je potrebné si splniť oznamovaciu povinnosť?

Lekáreň aj ambulancia sú povinné každoročne do 15. januára a to v elektronickej podobe oznámiť Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva údaje o zamestnancoch, ktorí vykonávajú prácu zaradenú do druhej kategórie a to k 31. decembru predchádzajúceho kalendárneho roka.

Viac sa dočítate v článku: Splnenie oznamovacej povinnosti lekárňou a ambulanciou do 15. januára 2019 (pracovná zdravotná služba).

 

(Počet prečítaní: 1320)