mediPRÁVNIK chráni už 1887 ambulancií a lekární.

Elektronická schránka na portáli slovensko.sk bude povinná aj pre občianske združenia

Miriam Tipánová   |   17.1.2019

V rámci elektronizácie výkonu verejnej moci boli  bezplatne zriadené všetkým osobám, teda fyzickým aj právnickým elektronické schránky. Aby však bolo možné elektronickú schránku využívať na elektronické doručovanie, musí byť aktivovaná.

Na úvod je dôležité vysvetliť skutočnosť, že povinná aktivácia elektronických schránok podľa zákona o e-Governmente sa vzťahuje na právnické osoby. Teda vzťahuje sa na poskytovateľa zdravotnej starostlivosti, ktorý svoju činnosť vykonáva ako právnická osoba, napr. prostredníctvom právnej formy s.r.o., ktorý je zapísaný v obchodnom registri. Táto povinnosť sa však bude vzťahovať aj na také právnické osoby, ktoré nie sú zapísané v obchodnom registri. Pôjde napríklad o rôzne občianske združenia, nadácie, či neziskové organizácie.

Netreba zabúdať však na to, že podľa Daňového poriadku aj poskytovatelia zdravotnej starostlivosti, ktorí podnikajú ako fyzická osoba - samostatne zárobkovo činná osoba, majú povinnosť komunikovať elektronicky s finančnou správou, ako napríklad s daňovým úradom alebo colným úradom. No táto elektronická komunikácia neprebieha prostredníctvom ústredného portálu verejnej správy - slovensko.sk ale prostredníctvom samostatného webového rozhrania finančnej správy. Tejto téme sa budeme venovať neskôr.

Ste tu nový?

Bezplatne sa zaregistrujte a my vám na privítanie
darujeme jeden článok zadarmo!

Už u nás máte účet?

Uzamknutú časť článku si môžete kúpiť za 3 € s DPH,
alebo ho získate ako súčasť jedného z balíčkov.

Tento článok má rozdielne pokračovanie pre ambulancie
a pre lekárne. Vyberte si to, ktoré vás zaujíma:

Pokračovanie pre

Ambulancie

Chcem tento článok za

3 €

Prístup k článkom ako súčasť balíka

od 7 € / mesiac

Pokračovanie pre

Lekárne

Chcem tento článok za

3 €

Prístup k článkom ako súčasť balíka

od 7 € / mesiac

(Počet prečítaní: 1011)